Na een periode van vijf maanden is het einde in zicht. Ik heb een leuke tijd achter de rug en heb veel dingen geleerd tijdens mijn meewerkstage. Nog maar twee weken te gaan en dan is mijn stageperiode bij Nolin Uitgevers voorbij. Wat mij betreft is de tijd voorbij gevlogen,  maar dat gebeurt er altijd als je het naar je zin hebt. De meeste opdrachten voor school zijn al inmiddels ingeleverd en het wachten is op het resultaat.

Nolin Uitgevers was voor mij in het begin een onbekend bedrijf en ik wist ook niet wat mij te wachten stond. Aangezien het voor mij ook nog eens de eerste keer zou zijn dat ik stage ging lopen, maakte dat het extra spannend. Na een warm welkom voelde ik mij na enkele weken al gauw thuis bij Nolin Uitgevers. Alle medewerkers waren vriendelijk en hebben mij geholpen om te wennen aan de bedrijfscultuur. Voor vragen kon ik altijd bij hen terecht en ik werd dan altijd zo goed mogelijk geholpen. Ook hebben de begeleiders mij tijdens de stageperiode ondersteund en geholpen met de opdrachten die ik kreeg. Dit geldt zowel voor de schoolopdrachten als de werkzaamheden binnen het bedrijf.

Van school had ik twee opdrachten gekregen om gedurende de stageperiode mee aan de slag te gaan. Dit was een onderzoeksopdracht en een marketingactiviteit. In mijn onderzoeksopdracht heb ik beschreven welke factoren er van belang zijn voor het bepalen van een social media strategie. Dit kan het bedrijf gebruiken tijdens het beheren van de social media kanalen, om uiteindelijk te kunnen profiteren van social media. De marketingactiviteit was het maken van een bedrijfsfilmpje waarin uitgelegd werd wat het SponsorPublicatieConcept van de uitgeverij inhield. Ook hiervan moest een verslag gemaakt worden waarin beschreven werd hoe het plan van aanpak was. Beide opdrachten zijn inmiddels ingeleverd ter beoordeling. Uiteindelijk zal er een laatste eindegesprek plaatsvinden op school, om de stage definitief af te ronden.

Het waren voor mij leuke vijf maanden en een fijne ervaring om mee te nemen. Als student zijnde krijg je veel theorie op school en het is dan een goede mogelijkheid om het in de praktijk toe te passen door middel van een stage. Mijn stage bij Nolin Uitgevers was dan ook een goede mogelijkheid om het geleerde in praktijk te brengen. Ik heb de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen door fulltime mee te draaien met het bedrijf. Ik ben blij dat ik destijds de keuze heb gemaakt om stage te lopen bij Nolin Uitgevers. Het is een leuk bedrijf met een prettige en vriendelijke werksfeer, tevens krijg je veel ruimte om bezig te gaan met de opdrachten. Dit zorgt ervoor dat het werk automatisch leuker wordt en de tijd sneller voorbij gaat.

Kortom, Nolin Uitgevers is een leuk en fijn bedrijf om stage te lopen waarbij het mogelijk is om jezelf te ontwikkelen. De medewerkers staan klaar om je te helpen en je voelt je heel snel op je gemak. Ik heb veel dingen geleerd wat ik kan meenemen naar het derde leerjaar op school.

Einde in zicht