Voor mijn opleiding financieel medewerker loop ik stage bij Nolin Uitgevers BV. Ik loop hier 4 dagen in de week stage voor een periode van 19 weken. Ik zit inmiddels in mijn achtste week. Ik zit hier bij de administratie en 2 ochtenden in de week bij de afdeling debiteuren. Ook help ik af en toe in de verspreiding.

In mijn stageperiode leer ik hoe het vak administratie eigenlijk echt in elkaar zit. Op school word je voor dit vak opgeleid maar krijg je niet altijd een duidelijk beeld wat het nou eigenlijk betekent om van 9 tot 5 op kantoor te zitten en welke verantwoordelijkheden je hebt. Ik leer hier bij Nolin wat het inhoudt om voor een werkgever te werken en wat er van je verwacht wordt. Hier leer je het echte bedrijfsleven kennen om het zo maar te zeggen. Nu heb ik voor mezelf ook duidelijk dat ik dit later als beroep wil gaan doen.
Ik heb een hele fijn periode hier, het voelt als één grote familie. Iedereen helpt elkaar waar nodig. Ook zie je de directie veel, wat ik zelf persoonlijk ook wel een fijn gevoel vind. Er word mij ook regelmatig door de directie gevraagd hoe de stage bevalt en hoe het gaat. Ook voor vragen kan ik altijd iemand van de directie aanspreken. Persoonlijk vind ik dit erg fijn.

Voor mij bevalt het erg goed en ik zal deze stageplek zeker aanraden aan anderen die nog een stageplaats zoeken. Ik word in mijn stage periode heel goed begeleid en ik word altijd duidelijk gestuurd in wat ik moet doen, zodat ik daarna zelfstandig aan het werk gezet kan worden. Ik voel me inmiddels al een werknemer en niet een stagiaire. Ik word in veel dingen betrokken. In het begin was ik uiteraard nog niet zo snel als mijn stagebegeleidster maar het gaat steeds beter. Ook ben ik erg blij met de afwisseling. Elke dag is weer anders, er zit natuurlijk wel een routine in, maar toch doe ik vaak elke dag weer iets anders. Ook is er vaak ruimte om met mijn schoolopdrachten bezig te gaan zodat ik dit niet thuis hoef te doen. Dit is erg fijn omdat ik vier dagen in de week stage loop en nog één dag school heb.

Dorien Hiddinga

Stage financieel medewerker