Ondertussen loop ik al 12 weken stage bij Nolin Uitgevers en dit betekent dat ik de eerste helft van mijn stageperiode achter de rug heb. De tijd vliegt voorbij, het ritme zit er na al die weken goed in, de werkzaamheden zijn duidelijk en ik weet wat er van mij verwacht wordt. Ik ben heel blij dat het nog steeds goed gaat en dat ik het naar mijn zin heb bij Nolin Uitgevers.

Het actief zijn op de social media kanalen d.m.v. het schrijven van een blog of posten van een bericht zijn nog steeds de dagelijkse werkzaamheden die door mij verricht worden. Ik maak met name veel gebruik van het social media kanaal Twitter. Verder mag ik regelmatig financiële werkzaamheden verrichten. Dit vind ik erg leuk en interessant om te doen. Het maken van een crediteurenoverzicht is hier een voorbeeld van. Ik stel ook overzichten samen van aangevraagde offertes en geef hierin aan wat de verschillen zijn tussen de betreffende leveranciers. Ook ben ik af en toe een dagje werkzaam op de afdeling administratie waar ik dan bezig ga met de facturatie. Het is heel fijn dat je afwisseling hebt in je werkzaamheden en dat je niet alleen maar bezig bent met dezelfde activiteiten, want anders is de kans groot dat het vermoeiend en demotiverend is. Vervolgens kan dit leiden tot een energielek, maar gelukkig is dat bij mij niet het geval.

Ook mocht ik een aantal keren met mijn begeleider of collega mee om te kijken hoe bepaalde zaken buiten het kantoor worden geregeld. Ik mocht met mijn begeleider mee naar de boekhouder om een aantal mappen af te leveren, die er dan vervolgens mee aan de slag gaat. Dit was voor mij iets nieuws, dus kon ik zien hoe dit gaat en in wat voor omgeving de boekhouder te werk gaat. Diezelfde dag mocht ik meerijden met een college om een aantal bestellingen bij een bedrijf in Bedum af te leveren. Ook dit was iets nieuws voor mij en het was interessant om te zien hoe andere zaken worden geregeld/gedaan waardoor ik bepaalde dingen beter ga begrijpen.

Daarnaast krijg ik veel ruimte en tijd om bezig te gaan met mijn schoolopdrachten. Voor mijn onderzoekopdracht heb ik inmiddels al veel informatie kunnen verzamelen die ik kan gebruiken in mijn verslag. Ook heb ik een aantal deelvragen opgesteld en gedeeltelijk uitgewerkt.  De komende weken ga ik dan ook hiermee verder om het verslag helemaal in orde te krijgen.

Op 12 april 2017 kwam mijn schoolbegeleider een bezoekje brengen op kantoor bij Nolin Uitgevers om kennis te maken met mijn werkbegeleider en het bedrijf. Na een leuk gesprek en een korte rondleiding was ze zeer positief over mijn werkzaamheden en blij dat ik goed terecht ben gekomen.

Tot nu toe gaat alles heel goed en ik hoop dat het in de komende weken ook zo blijft. De sfeer is goed, de begeleiding is goed en je wordt hier niet gezien als een stagiair maar als een echte medewerker. Kortom, een leuk bedrijf waar je veel kunt leren en daarnaast een echte aanrader voor andere stagiaires.

We zijn over de helft….