We zijn al inmiddels zeven weken verder en als je het mij vraagt vliegt de tijd voorbij. Dit komt voornamelijk doordat ik door heb hoe ik mijn werkzaamheden moet uitvoeren en dat maakt het werken binnen een bedrijf eenvoudiger. Daarnaast is het voor mij zeer positief dat de tijd zo snel gaat, want ze zeggen dat de tijd snel gaat als je plezier hebt.
In het begin moest ik opgang komen omdat ik weinig kennis had over het bedrijf, maar dat veranderde al gauw na een korte beginfase waarin ik aan het bedrijf moest wennen. Ook merk ik dat er steeds meer structuur is in de werkzaamheden die ik moet uitvoeren en leer ik alle systemen steeds beter kennen.
Om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen is het voor een bedrijf belangrijk om een aantal activiteiten uit te voeren. Eén van die activiteiten is het actief zijn op de online platforms door o.a. gebruik te maken van de social-media. Om dit te kunnen doen beschikt Nolin over een aantal social-mediakanalen en kort na de eerste paar dagen kreeg ik de accountgegevens van deze kanalen. Vervolgens kreeg ik de taak om regelmatig berichten te posten op de social-mediakanalen om zo informatie te kunnen delen met de volgers.
Daarnaast kreeg ik ook taken die te maken hadden met cijfers. Om de financiële feiten systematisch vast te leggen over een bedrijf heb je natuurlijk een heleboel gegevens nodig en ik mocht met deze gegevens gaan werken. Dit waren taken zoals het berekenen van de betaalde belasting en het maken van een crediteurenoverzicht.
Een andere taak die ik regelmatig moet verrichten, is het schrijven van een blog van ca. 500 woorden. In het begin schreef ik om de twee weken een blog. Hierin werd beschreven welke bestellingen er waren uitgegeven, wie de opdrachtgever was, wat algemene informatie over het bedrijf zelf, etc. en uiteindelijk werd het op de site van het bedrijf gepubliceerd. In het begin had ik veel tijd nodig om deze blogs te schrijven, omdat ik toen niet wist hoe ik het moest aanpakken en wat er allemaal beschreven moest worden. Nu we een aantal weken verder zijn heb ik dat aardig onder de knie gekregen. Inmiddels schrijf ik i.p.v. één blog nu minimaal drie blogs per week. Tevens heb ik door hoe de opbouw van de blog moet zijn, waardoor ik ook minder tijd nodig heb hiervoor.
Ook krijg ik steeds meer flexibiliteit in mijn werkzaamheden. Laatst heb ik een dagje meegewerkt op de afdeling administratie. Hier heb ik geleerd hoe je de verkoopformulieren moest verwerken en coderen d.m.v. het programma Snelstart. Aangezien het iets nieuws was voor mij moest ik in het beginnen wennen aan dit programma, maar kort daarna had ik snel door hoe het programma in elkaar zat. Ook heb ik geleerd hoe nieuwe orders aangemaakt werden, zodat er een opdrachtbevestiging verstuurd kon worden naar de opdrachtgevers. Als laatst vond de facturatie plaats. Hier was de bedoeling dat de facturen klaargemaakt werden om ze vervolgens op te sturen.
Al met al kan ik zeggen dat ik met de dag meer gewend raak aan het werkleven en aan de dagelijkse werkzaamheden. Als laatst wil ik kwijt dat ik ook steeds meer het gevoel krijg dat ik deel uitmaak van het team en dit zorgt ervoor dat er een positieve werkomgeving ontstaat binnen het bedrijf.

Zeven weken verder…